Nagroda im. Józefa Kocurka -18.12.2019

W dniu 18 grudnia 2019 roku w instytucji kultury Katowice – Miasto Ogrodów przy placu Sejmu Śląskiego 2 odbyło się spotkanie Prezydenta Miasta Katowice Pana Marcina Krupy z przedstawicielami katowickich organizacji pozarządowych, w którym udział wziął Prezes Stowarzyszenia „REVITA” Jarosław Caputa. Podczas spotkania podsumowano współpracę miasta Katowice z organizacjami pozarządowymi za rok 2019 oraz wręczono nagrodę im. Józefa Kocurka w dziedzinie działalności społecznej.

Wśród 19 nominowanych znaleźli się Panowie Ignacy Walenty Nendza oraz Karol Rusecki zgłoszeni do przyznania nagrody przez nasze Stowarzyszenie. Niezmiernie miło jest nam poinformować mieszkańców Katowic, a zwłaszcza mieszkańców dzielnicy Wełnowiec-Józefowiec, że w roku 2019 nagrodę im. Józefa Kocurka otrzymał Pan Ignacy Walenty Nendza – mieszkaniec naszej dzielnicy, społecznik, taternik, harcerz, a przede wszystkim wspaniały człowiek. W imieniu Prezydenta nagrodę wręczył Wiceprezydent Miasta Katowice Pan Jerzy Woźniak.

Gratulujemy Panu Ignacemu oraz wszystkim wyróżnionym i nominowanym.