Fotorelacja z wycieczki do Żywca w dniu 23.09.2017r. – cz.II

W dniu 23.09.2017r. nasze Stowarzyszenie zorganizowało wycieczkę do Żywca, miasta o bogatej historii i wielu ciekawych zabytkach. Mimo padającego deszczu podczas zwiedzania Starego Miasta i okolic zamku, który był własnością rodu Habsburgów, warto było zobaczyć szczególną architekturę miasta.

Kolejnym celem naszej wycieczki było zwiedzanie Muzeum Browaru Żywiec, podczas którego odbyliśmy podróż w kapsule czasu zapoznając się z ciekawą historią zakładu. Końcowym etapem zwiedzania była degustacja piwa.

Pozostały czas spędziliśmy w lokalu gdzie, w świetnym nastroju podczas biesiady połączonej z konkursami wiedzy i oceny tańca, zostały rozdane nagrody, ufundowane przez zarząd Stowarzyszenia.

W podziękowaniu za okazałą gościnność i mile spędzony czas wręczyliśmy właścicielom lokalu książkę promującą Miasto Katowice, a zawierającą naszą dedykację.